HS&P

Diensten > Loopbaanbegeleiding > Voor jezelf beginnen

Voor jezelf beginnen

Je wilt voor je zelf beginnen en zoekt ondersteuning bij het maken en realiseren van je plannen. Uit eigen ervaring kennen we de uitdagingen waar starters mee te maken krijgen. Met inschakeling van ons brede netwerk helpen we hobbels te nemen. Je maakt de overgang van 'je afhankelijk voelen' naar 'onafhankelijk zijn'.

Je krijgt ondersteuning bij het maken van je ondernemingsplan - je businesspropositie, het kiezen van de passende organisatievorm, het inrichten van je onderneming, inclusief juridische en fiscale regelgeving - en het opzetten en doen van acquisitie en netwerking.

En heb je nog een aarzeling, bijvoorbeeld omdat je je afvraagt of deze tijd wel het goede moment is om te starten, dan breng je samen met ons de voors- en tegens in kaart, inclusief de mogelijke risico’s. Je maakt een weloverwogen keuze.

“En opeens was daar de eerste klant. Totaal onverwacht zei iemand tegen me: 'Ik heb een medewerker die ik graag door jou begeleid wil hebben'. Terwijl ik me de dag ervoor nog afvroeg: wanneer begint de schoorsteen te roken? Ik was er klaar voor, had met jullie hulp alles gedaan wat nodig was om mezelf 'in de markt' neer te zetten, voerde overal gesprekken. En realiseer me nu: het is in het begin vooral zaaien, zaaien en nog eens zaaien, en geduld hebben. En wat geeft dat dan een kick als die eerste cliënt zich aandient!” Margriet, inmiddels succesvol coach en HR-consultant

De coaches die je bij ons ontmoet zijn zelf ook ondernemer. Ze waren eerder werkzaam als manager of professional binnen overheid of bedrijfsleven en hebben allen de stap gezet van werknemer naar ondernemer. Ze coachen, begeleiden, adviseren en ondersteunen ook vanuit die ervaring.

Praktisch
We stellen samen een traject vast waarin de doorlooptijd, de noodzakelijke ondersteuning, de keuze van de begeleider, de vorm van begeleiding en de eraan verbonden kosten worden opgenomen.

Afhankelijk van waar je op uit bent en je huidige positie, duurt het opzetten van een eigen bedrijf tussen de 4 en 12 maanden.