HS&P

Over ons > Werkwijze > Dynamisch coachen

Dynamisch coachen

Inzicht krijgen in jezelf en in je omgeving, nagaan hoe en waar je verder wilt, stappen in je loopbaan zetten, in je carrière – misschien wel in je hele leven – is een dynamisch proces wat veel met mensen doet. Het betekent vaak persoonlijke vernieuwing met loslaten van oude patronen, van oude manieren van kijken en doen, soms van oud zeer. En daarna de ruimte die ontstaan is zich laten vullen met nieuwe manieren van kijken, werken en doen, nieuwe manieren van leven. Wat daar voor nodig is verschilt per individu.

De begeleiding die we daarbij vanuit HS&P geven noemen we Dynamisch Coachen of Dynamisch Begeleiden. Op elk moment in het oriëntatie- of ontwikkelproces van onze cliënten kijken we wat er nodig is om een volgende stap te zetten. We hebben geen vaste methode die we altijd inzetten, maar in plaats daarvan hebben we een zeer breed spectrum aan ondersteuning paraat. We doen wat op dat moment past.

Door hun verschillende ervaringsachtergrond hebben onze coaches een eigen deskundigheid. De begeleiding richten we zo in dat onze clienten op ieder moment de hoogste expertise en betrokkenheid aan tafel vinden. Wanneer nodig betrekken we in het proces adviseurs of ondersteuners uit ons netwerk met een specifieke kennis of kunde. We doen ook hier wat past.

Bij Dynamisch coachen hoort het inzicht dat er zelden afgebakende vragen bestaan en dat loopbaanvragen en zelfs ´simpele´ functioneringsvragen evenzo vaak verbonden zijn met levensvragen. Willen mensen antwoorden waar ze wat aan hebben, waarmee ze vooruit komen, dan moet er ook aandacht voor die vragen zijn. Vanzelfsprekend hoort daar ook de omgeving van de persoon in dat proces bij, evenals ontwikkelingen in maatschappij en samenleving.