HS&P

Over ons > Wat is HS&P > Henny van de Schraaf
images/artikel/2010-02_h-van-de-schraaf.png

Henny van de Schraaf

Grondlegger van HS&P is Henny van de Schraaf, sinds 2001 (outplacement) coach en begeleider en daarvoor vele jaren werkzaam op verantwoordelijke posities binnen het bedrijfsleven. Henny is gefascineerd door de manier waarop mensen hun authenticiteit zoeken en vasthouden. Hij heeft grote ervaring in het begeleiden van mensen bij zo'n proces: eerst in Nederland binnen de Rabobank Academie, later als hoofd opleidingen en professionele ontwikkeling bij Rabobank International.

Hij ontdekte dat vrij zijn, niet gebonden zijn aan een organisatie, belangrijk is bij het begeleiden van de zoektocht naar authenticiteit en besloot als zelfstandige verder te gaan, doorleefde wat daarbij komt kijken. Henny laat niet gauw los, is pas tevreden als mensen zijn waar ze willen zijn:

'Vriendelijk, maar doordringend', aldus een cliënt.

Henny is zowel gecertificeerd coach als mediator en van huis uit jurist, wat ook van pas komt bij het onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en vertrekregelingen. Een aantal jaren was hij medewerker van de Stafgroep Strategie bij Rabobank Nederland onder Wim van Dinten en met Herman Wijffels als voorzitter van de Hoofddirectie. Hij verdiende zijn sporen in de wereld van het opleiden en ontwikkelen van mensen en deed ervaring op als coach bij Le Coach. Hij doorliep de leergang Met gevoel voor realiteit van Stichting Sezen.